Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Διευκρινήσεις από ΓΓΑ για το θέμα του γηπέδου των Ζωσιμάδων

Ημερομηνία: 10 Μαρτίου, 2017 18:08
Διευκρινήσεις από ΓΓΑ για το θέμα του γηπέδου των Ζωσιμάδων

Μία ημέρα μετά το ρεπορτάζ του SoccerPlus για την πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, προκειμένου να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας στο γήπεδο των Ζωσιμάδων, η ΓΓΑ έδωσε διευκρινήσεις για το θέμα.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι θα δοθούν χρήματα προκειμένου να γίνει αντικατάσταση του ταρτάν, ενώ το ζήτημα του χλοοτάπητα θα διευθετηθεί προσεχώς σε συνεργασία με τη Super League και τον ΠΑΣ Γιάννινα, για να αποφευχθούν τα προβλήματα στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας της Ηπείρου.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:

"Στην πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματεία Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, συναντήθηκαν με τους τοπικούς φορείς και συζήτησαν για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής καθώς και για την ανάπλαση, που σχεδιάζει η ΓΓΑ, στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ).

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους Τύπου ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε  τα εξής:

Σχετικά με το ταρτάν στον στίβο του ΠΕΑΚΙ: «Τις επόμενες δεκαπέντε περίπου ημέρες δημοπρατείται το έργο (λόγω της ιδιαιτερότητας των κατασκευών, οι εργασίες αυτές μπορούν να γίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες) και τον επόμενο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα έχουμε καινούργιο ταρτάν στο Στάδιο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στις 650.000 ευρώ».

Σχετικά με τον χλοοτάπητα: «Δεν είναι ώρα και δεν έχει και νόημα να δούμε ποιος φταίει και τι έγινε. Δεν έχει σημασία να αναλύσουμε τα λάθη, πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα, αλλά να μπούμε στην ουσία του προβλήματος. Σαφέστατα η εικόνα που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος στο ΠΕΑΚΙ είναι εικόνα ντροπής. Η λύση είναι μια μεγάλη παρέμβαση και όχι μπαλώματα που θα μας δημιουργήσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.  Μαζί με την Super League και τον ΠΑΣ Γιάννινα θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η νέα σεζόν θα βρει το ΠΕΑΚΙ με νέο αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε το θέμα να λυθεί και αν παρ’ ελπίδα κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν αναλάβει τις ευθύνες του, τότε θα πρέπει να γίνει σαφές για το ποιος φταίει για την καθυστέρηση. Όπως έχετε δει όλο αυτό το διάστημα δεν έχω μιλήσει. Προσπαθώ οι τόνοι να είναι χαμηλοί στο σύνολο της αθλητικής ζωής της χώρας και να βρίσκουμε λύσεις. Αυτό, η κυβέρνηση μπορεί να σας το εγγυηθεί».

Σχετικά με το αν υπάρχει κοινή πρόταση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και του ΠΑΣ Γιάννινα για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Σταδίου, για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου με εμπορικές χρήσεις: «Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ δεν έχει κάνει κάποια πρόταση, δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Υπάρχει μια θεωρητική συζήτηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Ανατολής αλλά ακόμη είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αν δεν υπάρχει ένα οικονομικά βιώσιμο μοντέλο, δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμίσουμε ένα δημόσιο γήπεδο και να παραλάβουμε γιαπί. Συζητάμε οποιοδήποτε πλάνο μπορεί να βοηθήσει την τοπική αθλητική κοινωνία, τις ομάδες, τις ακαδημίες, τις τοπικές κοινωνίες. Οποιοδήποτε πλάνο μπορεί να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να παραχθεί πλούτος, νέοι κοινωνικοί και οικονομικοί πόλοι μέσα στον αστικό ιστό, αλλά όμως σε οικονομικά βιώσιμα μοντέλα που δεν θα αφαιρούν ούτε χώρους άθλησης, αλλά ούτε και σε μια πενταετία ή δεκαετία από τώρα να μας δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα και να μιλάμε για εγκαταστάσεις φαντάσματα, όπως αυτό της Παιανίας. Οι λύσεις θα πρέπει να είναι καθαρές, βιώσιμες , ξεκάθαρες για να μπορούμε να προχωρήσουμε».

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την μεταφορά των μαθητών στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης των παιδιών στα δημοτικά σχολεία: «Το θέμα της μεταφοράς είναι το μεγαλύτερο και είναι λίγο δύσκολο να διευθετηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που έχει βρει τα χρήματα για τους γυμναστές που αναλαμβάνουν την εκμάθηση. Εδώ πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Μέσα από μία πολύ σκληρή εξοικονόμηση γίνεται μια προσπάθεια να κάνουμε σοβαρές παρεμβάσεις, αλλά χρειάζεται η σύμπραξη και άλλων φορέων, των Δήμων και των Περιφερειών για να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτό το πρόγραμμα και το κυριότερο να το επεκτείνουμε. Σε Δήμους που διαθέτουν τοπικές συγκοινωνίες, το θέμα μπορεί να λυθεί πιο εύκολα»".

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός!
H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός! Ημερομηνία άρθρου: 02 Μάη, 2017 00:12

Το Soccerplus δημιουργήθηκε το 2010. Υπήρξε πρωτοπόρο διότι εξ’ αρχής και κόντρα στην επικρατούσα λογική στο διαδίκτυο και γενικότερα στα Μέσα, που θεωρούσε οτιδήποτε εξωαγωνιστικό περιττό και δευτερεύον,...

Περισσότερα...
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 11:00

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτησή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναφορικά με το χρόνο διενέργειας εκλογών στην ελληνική ποδοσφαιρική...

Περισσότερα...
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ!
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ! Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 01:12

To κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ μπήκε στο… στόχαστρο του τερματοφύλακα του ΟΣΦΠ, Καπίνο, αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΣΦΠ. Ειδικότερα, μόλις τελείωσε ο αγώνας ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ...

Περισσότερα...
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ"
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 23:11

Ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΣΦΠ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ από τον τελικό κυπέλλου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Ζήσαμε απόψε το τελευταίο επεισόδιο της «εξυγίανσης»...

Περισσότερα...
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ"
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:10

Χειμαρρώδης ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, η οποία όμως έφερε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, εκφράζοντας τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Περισσότερα...
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:01

Για επίθεση ανθρώπων του Ολυμπιακού στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ κάνουν λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να του πάρουν το κινητό.

Περισσότερα...
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη"
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:43

Χαρούμενος με την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και απογοητευμένος με την ήττα από τους "ερυθρόλευκους" εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Περισσότερα...
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:13

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς η ήττα της από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ΟΑΚΑ με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης λόγω του "διπλού" της στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1.

Περισσότερα...
Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3