Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Υπάρχει εντολή Τσίπρα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για το Γουδή"

Ημερομηνία: 12 Απριλίου, 2017 21:51
"Υπάρχει εντολή Τσίπρα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για το Γουδή"

Μετά τη λήξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατά την έξοδό του από το γήπεδο της Λεωφόρου, προανήγγειλε εξελίξεις σε ό,τι αφορά το γηπεδικό ζήτημα των «πράσινων». 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης:

"Έχουμε κάνει τις συζητήσεις και έχουμε φτιάξει το νομοσχέδιο και νομίζω αμέσως μετά το Πάσχα θα συστηθεί η επιτροπή με τους αρμόδιους Υπουργούς για να βάλουμε και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το πιο σημαντικό μάλλον είναι να φτιαχτεί ένα σταθερό και στέρεο νομικό πλαίσιο για να υπάρχει η βάση για να προχωρήσουμε για την επόμενη μέρα. Εάν όλα πάνε καλά, πιστεύουμε ότι σε 14-15 μήνες από τώρα θα είμαστε έτοιμοι με το νομικό κομμάτι και θα προχωρήσουμε για όλα τα άλλα".

Σκέφτεστε να υπάρχει σχετική τροπολογία για αυτό το θέμα ή θα γίνει νομοθετική ρύθμιση τέτοια που θα επιτρέπει την ανάπλαση και της Λεωφόρου και δημιουργία γηπέδου στο Γουδή;

"Θα υπάρξει ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο. Δεν αφορά μόνο την Λεωφόρο αλλά το σύνολο του Δήμου Αθηνών. Επομένως είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο για αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεχτικοί, ώστε να φτιάξουμε κάτι στιβαρό και σοβαρό νομικό πλαίσιο για να μην έχουμε κανένα θέμα στην πορεία σεβόμενοι το αστικό περιβάλλον, το δασικό περιβάλλον. Σεβόμενοι κανόνες, σεβόμενοι την πόλη της Αθήνας και σεβόμενοι και τον Παναθηναϊκό".

Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό πως είναι και με τον επίσημο Παναθηναϊκό;

"Μέχρι στιγμής συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα καταλήξει ευχάριστα για το σύνολο των Αθηναίων αλλά και των φίλων του Παναθηναϊκού".

Εκκρεμεί ένα ποσό κοντά στα 7,5 εκατ. ευρώ της περιφέρειας για την Λεωφόρο που έχει να παίρνει ο Παναθηναϊκός. Θα προστεθούν στο εγχείρημα στο Γουδή ή είναι κάτι διαφορετικό;

"Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένα νέο project και σας λέω αφορά πολλά περισσότερα πράγματα από τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με λεπτομέρειες. Κρατάμε τους τόνους χαμηλούς, δουλεύουμε σκληρά, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και νομίζω μετά θα μιλάμε για μια νέα μέρα για το σύνολο της Αθήνας.

Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να το προχωρήσουμε άμεσα, συντεταγμένα και με κινήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα να μπει το τρένο στις ράγες και θα έχουμε θετικές ειδήσεις και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα".

Μπαλτάκος: "Να μην μπορεί να καταπέσει με τίποτα"

Στο πλευρό του Γιώργου Βασιλειάδη ήταν και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος:

"Εγώ θέλω να επικοινωνήσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα προχωράμε με σταθερά βήματα. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολύ ευχάριστες εξελίξεις, ενδεχομένως κάθε εβδομάδα να έχουμε κάποιο νέο το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα είναι μακρά η προσπάθεια αλλά έχουμε υπομονή και μεθοδικότητα για να τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω μιας και μου δίνεται η ευκαιρία την Κυβέρνηση. Τον κ. Πρωθυπουργό προσωπικά και τον κ. Υπουργό που με αποτελεσματικότητα, μεθοδικότητα και μεγάλη προσοχή στο ζήτημα αυτό ασχολούνται εδώ και μήνες και τώρα βλέπουμε σιγά-σιγά τα αποτελέσματα αυτά σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Να ευχαριστήσω και τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και συνεχίζει να μας δείχνει για να φέρουμε εις πέρας αυτό το project. Και τέλος θέλω να πω ότι δεν έχει κανείς πλέον το δικαίωμα να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίηση του ονείρου εκατομμυρίων Παναθηναϊκών. Η επιταγή για Γουδί ακούγεται χρόνια τώρα και πιστεύω ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα".

Αν μπορούσαμε να βάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα ποια θα ήταν τα επόμενα βήματα που περιμένετε για το θέμα του γηπέδου;

"Θα επαναλάβω αυτά που είπε ο κ. Υπουργός. Ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο. Πέραν αυτού δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω και το χρονοδιάγραμμα για την οριοθέτηση του νομικού πλαισίου θα πάρει σίγουρα αρκετά παραπάνω, ενδεχομένως να αγγίξει και το χρόνο, μπορεί και παραπάνω. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά, μιλάμε για ένα ιστορικό project που δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό. Αφορά ολόκληρη την Αθήνα και πρέπει όπως ξέρουμε να είναι ένα "θωρακισμένο" νομικό πλαίσιο ώστε να μην μπορεί να καταπέσει με τίποτα και να είναι θετικό για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν είναι κάτι για το καλό μόνο του Παναθηναϊκού αλλά για όλη την πόλη των Αθηνών".

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός!
H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός! Ημερομηνία άρθρου: 02 Μάη, 2017 00:12

Το Soccerplus δημιουργήθηκε το 2010. Υπήρξε πρωτοπόρο διότι εξ’ αρχής και κόντρα στην επικρατούσα λογική στο διαδίκτυο και γενικότερα στα Μέσα, που θεωρούσε οτιδήποτε εξωαγωνιστικό περιττό και δευτερεύον,...

Περισσότερα...
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 11:00

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτησή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναφορικά με το χρόνο διενέργειας εκλογών στην ελληνική ποδοσφαιρική...

Περισσότερα...
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ!
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ! Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 01:12

To κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ μπήκε στο… στόχαστρο του τερματοφύλακα του ΟΣΦΠ, Καπίνο, αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΣΦΠ. Ειδικότερα, μόλις τελείωσε ο αγώνας ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ...

Περισσότερα...
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ"
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 23:11

Ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΣΦΠ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ από τον τελικό κυπέλλου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Ζήσαμε απόψε το τελευταίο επεισόδιο της «εξυγίανσης»...

Περισσότερα...
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ"
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:10

Χειμαρρώδης ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, η οποία όμως έφερε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, εκφράζοντας τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Περισσότερα...
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:01

Για επίθεση ανθρώπων του Ολυμπιακού στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ κάνουν λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να του πάρουν το κινητό.

Περισσότερα...
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη"
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:43

Χαρούμενος με την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και απογοητευμένος με την ήττα από τους "ερυθρόλευκους" εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Περισσότερα...
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:13

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς η ήττα της από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ΟΑΚΑ με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης λόγω του "διπλού" της στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1.

Περισσότερα...
Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3