Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Πλειοδότης ο Σαββίδης στον διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία: 24 Απριλίου, 2017 17:54
Πλειοδότης ο Σαββίδης στον διαγωνισμό για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από το γερμανικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners, τη μεγάλη γαλλική εταιρεία διαχείρισης λιμένων Terminal Link και εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη ανακηρύχθηκε πλειοδότης στο διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. 

Το κοινοπρακτικό σχήμα υπέβαλε βελτιωμένη προσφορά ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία ήταν και αρκετά υψηλότερη από τις προσφορές που κατέθεσαν οι υπόλοιποι δύο υποψήφιοι. 

Για εξέλιξη ορόσημο που σηματοδοτεί νέα εποχή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας συνολικά κάνει λόγο το ΤΑΙΠΕΔ.

Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από το εφάπαξ τίμημα και υποχρεωτικές επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ τα επόμενα επτά έτη.

Στη συνολική αξία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου από τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει με τον ΟΛΘ, κι από την οποία θα προκύψουν άλλα 170 εκατ. ευρώ έως το 2051. 

Η αρχική σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ, υπεγράφη το 2001 και προέβλεπε την παραχώρηση ποσοστού 2% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ στο κράτος.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αλλάζουν οι όροι της σύμβασης παραχώρησης, με τον ΟΛΘ να πρέπει να παραχωρεί ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών στο δημόσιο έως το 2051, όταν και ολοκληρώνεται η περίοδος παραχώρησης. 

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο ελεγκτικό συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός!
H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός! Ημερομηνία άρθρου: 01 Μάη, 2017 23:12

Το Soccerplus δημιουργήθηκε το 2010. Υπήρξε πρωτοπόρο διότι εξ’ αρχής και κόντρα στην επικρατούσα λογική στο διαδίκτυο και γενικότερα στα Μέσα, που θεωρούσε οτιδήποτε εξωαγωνιστικό περιττό και δευτερεύον,...

Περισσότερα...
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 10:00

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτησή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναφορικά με το χρόνο διενέργειας εκλογών στην ελληνική ποδοσφαιρική...

Περισσότερα...
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ!
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ! Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 00:12

To κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ μπήκε στο… στόχαστρο του τερματοφύλακα του ΟΣΦΠ, Καπίνο, αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΣΦΠ. Ειδικότερα, μόλις τελείωσε ο αγώνας ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ...

Περισσότερα...
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ"
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:11

Ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΣΦΠ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ από τον τελικό κυπέλλου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Ζήσαμε απόψε το τελευταίο επεισόδιο της «εξυγίανσης»...

Περισσότερα...
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ"
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:10

Χειμαρρώδης ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, η οποία όμως έφερε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, εκφράζοντας τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Περισσότερα...
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:01

Για επίθεση ανθρώπων του Ολυμπιακού στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ κάνουν λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να του πάρουν το κινητό.

Περισσότερα...
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη"
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 20:43

Χαρούμενος με την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και απογοητευμένος με την ήττα από τους "ερυθρόλευκους" εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Περισσότερα...
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 20:13

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς η ήττα της από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ΟΑΚΑ με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης λόγω του "διπλού" της στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1.

Περισσότερα...
Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3