Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ΠΑΣ"

Ημερομηνία: 25 Ιανουαρίου, 2017 13:19
"Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον ΠΑΣ"

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, μίλησε στο Metropolis 95.5, ξεκαθαρίζοντας πως βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί η συντήρηση στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» βαραίνει αποκλειστικά την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το εάν είναι δική του ευθύνη ο κακός αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες: «Προφανώς και δεν θα εμπλακώ στην συζήτηση ανάμεσα στον Ίβιτς και τους ανθρώπους στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον αγώνα. Οφείλω όμως στο βαθμό που εμπλέκουν δημοσιεύματα και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να σας διαβάσω ένα κομμάτι της σύμβασης που έχει υπογραφεί τέλος Μαρτίου του 2016 και είναι εν ισχύ όπου λέει με σαφήνεια ότι «Η ανδρική επαγγελματική ομάδα του ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει την αποκλειστική χρήση του γηπέδου και του αγωνιστικού χώρου και η μισθώτρια έχει την ευθύνη και αναλαμβάνει αποκλειστικά η ίδια το κόστος συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, γηπέδου. Το μόνο το οποίο παραχωρείται από τη διοίκηση του σταδίου είναι το δικαίωμα χρήσης των μηχανημάτων και των εργαλείων για την συντήρηση». Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Εφόσον συζητάμε για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου είναι ακριβώς έτσι όπως έχει διατυπωθεί στο συμφωνητικό, στη Σύμβαση που έχει υπογραφεί από όλες τις πλευρές η οποία Σύμβαση είναι και εναρμονισμένη και με την Αθλητική Νομοθεσία με το άρθρο 56 του Αθλητικού Νόμου που λέει ότι επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μεταξύ ΠΑΕ και ιδιοκτήτη εγκατάστασης με την προϋπόθεση και τον όρο της ανάληψης από τη μισθώτρια όλων των δαπανών συντήρησης του χλοοτάπητα. Τα πράγματα είναι απολύτως σαφή και δεν επιτρέπονται παρερμηνειών».

Για το εάν ψεύδεται ο κ.Χριστοβασίλης: «Δεν θέλω να πω για το εάν ψεύδεται ή όχι, εγώ διευκρινίζω ποια είναι η πραγματικότητα και ποιες είναι οι συμβατικές υποχρεώσεις της κάθε πλευράς και αντιστοίχως οι υποχρεώσεις της διοίκησης του ΠΕΑΚΥ η οποία εποπτεύεται από εμάς, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Για το εάν η ΓΓΑ βλέποντας ότι δεν τηρούνται οι όροι να ζητήσει το λόγο από την ΠΑΕ: «Ο αντισυμβαλλόμενος έχει την υποχρέωση να διατηρεί τον αγωνιστικό χώρο σε τέτοια κατάσταση ούτως ώστε να είναι αντίστοιχος των προδιαγραφών που ορίζει ο Συνεταιρισμός του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στη Σούπερ Λιγκ. Επομένως, ο αντισυμβαλλόμενος να κοιτάξει να είναι συνεπής και προς τις άλλες ομάδες και προς τον δικό του συνεταιρισμό. Εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ας τον βρουν μόνοι τους αλλά δεν είναι θέμα της Πολιτείας στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Για το εάν νομιμοποιείται η κίνηση να ζητήσει ευθύνες: «Νομιμοποιούμαστε να το κάνουμε αυτό εάν η χρήση δεν ήταν αποκλειστική για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εάν τον χρησιμοποιούσαν και άλλες ομάδες είτε ερασιτεχνικές ή τέλος πάντων χρησιμοποιούνταν για άλλη χρήση θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Από τη στιγμή που έχει την αποκλειστικότητα της χρήσης εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παρέμβουμε. Είναι και θέμα σεβασμού και προς τους ποδοσφαιριστές και προς τους φιλάθλους που βλέπουν το θέαμα που βλέπουν. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι εγώ το θυμάμαι από μικρό παιδί ότι είχε προβλήματα και ειδικά στο μέρος του γηπέδου που δεν το βλέπει πολύ ο ήλιος. Υπάρχουν γεωπόνοι, υπάρχουν τεχνικοί, υπάρχουν οι αρμόδιοι οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη συμβατική υποχρέωση να κάνουν και τη μελέτη για να φτιάξουμε το χορτάρι.Δεν είναι πολιτικό θέμα. Δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί κάποιοι να αναγάγουν σε πολιτικό ζήτημα για να κάνουν κριτική ούτε στο Υπουργείο ούτε σε κανέναν άλλο αρμόδιο φορέα. Ξέρω τι σας λέω. Βλέπω τα δημοσιεύματα και βλέπω τι επιδιώκουν κάποιοι».

Για τα χρήματα της μίσθωσης: «Η παρούσα σύμβαση αναφέρει ένα ποσό της τάξης των 75.000 συν κάποιες άλλες προσμετρήσεις που γίνονται για τις δαπάνες της ενεργειακής, για φύλαξη, καθαριότητα. κτλπ».

Για το εάν πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία: «Τώρα μιλάμε για τη διάσταση, θεσμικά τι μπορεί να κάνει το Υπουργείο αλλά μιλάμε και για το ηθικό κομμάτι αυτό που λέμε το ποδόσφαιρο που παίζεται και εάν είναι αντίστοιχο αυτό που θέλουμε και τα λοιπά. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Νομικά δεν μπορεί το Υπουργείο να πει στην ΠΑΕ που έχει αναλάβει τη συντήρηση γιατί. Αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του Συνεταιρισμού. Δεν είναι το μοναδικό γήπεδο στο οποίο υπάρχει τέτοια κατάσταση και σε άλλα γήπεδα έχουμε προβληματικού χλοοτάπητες. Δεν μπορούμε τώρα να λέμε. Δηλαδή το Υπουργείο όπου υπάρχει μια κακοκαιρία, όπου έχει προηγηθεί χιονόπτωση ή τέτοιες συνθήκες, και από όσο ξέρω εκεί στην πόλη στα Γιάννενα είχαν ιδιαίτερες συνθήκες το προηγούμενο διάστημα,  δεν γίνεται σε κάθε κακοκαιρία το Υπουργείο να παρεμβαίνει και να λέει στο χρήστη. Είναι αυτονόητα πράγματα ότι το χόρτο πρέπει να έρθει στην πρότερη, στην καλή του κατάσταση».

Τέλος, τόνισε ότι: «Εάν θυμάμαι καλά η Σούπερ Λιγκ είχε διαθέσει και μεγάλα ποσά στο παρελθόν στις ΠΑΕ προκειμένου να φτιάξουν τους αγωνιστικούς χώρους. Απλά το υπενθυμίζω».

TAGS

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός!
H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός! Ημερομηνία άρθρου: 02 Μάη, 2017 00:12

Το Soccerplus δημιουργήθηκε το 2010. Υπήρξε πρωτοπόρο διότι εξ’ αρχής και κόντρα στην επικρατούσα λογική στο διαδίκτυο και γενικότερα στα Μέσα, που θεωρούσε οτιδήποτε εξωαγωνιστικό περιττό και δευτερεύον,...

Περισσότερα...
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 11:00

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτησή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναφορικά με το χρόνο διενέργειας εκλογών στην ελληνική ποδοσφαιρική...

Περισσότερα...
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ!
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ! Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 01:12

To κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ μπήκε στο… στόχαστρο του τερματοφύλακα του ΟΣΦΠ, Καπίνο, αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΣΦΠ. Ειδικότερα, μόλις τελείωσε ο αγώνας ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ...

Περισσότερα...
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ"
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 23:11

Ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΣΦΠ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ από τον τελικό κυπέλλου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Ζήσαμε απόψε το τελευταίο επεισόδιο της «εξυγίανσης»...

Περισσότερα...
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ"
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:10

Χειμαρρώδης ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, η οποία όμως έφερε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, εκφράζοντας τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Περισσότερα...
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:01

Για επίθεση ανθρώπων του Ολυμπιακού στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ κάνουν λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να του πάρουν το κινητό.

Περισσότερα...
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη"
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:43

Χαρούμενος με την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και απογοητευμένος με την ήττα από τους "ερυθρόλευκους" εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Περισσότερα...
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:13

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς η ήττα της από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ΟΑΚΑ με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης λόγω του "διπλού" της στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1.

Περισσότερα...
Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3