Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Έτσι αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο «EΠΟ – gate» με τις κρυφές κάμερες!

Ημερομηνία: 03 Μαρτίου, 2017 01:49
Έτσι αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο «EΠΟ – gate» με τις κρυφές κάμερες!

Ρεπορτάζ: Β. Ποντικός 

Οι διαρροές σε ΜΜΕ πληροφοριών που λέγονταν στο προεδρικό γραφείο και σε χώρους στην ΕΠΟ καθώς και η γνώση ιδιωτικών συζητήσεων από τρίτους, ήταν αυτές που κίνησαν τις υποψίες και οδήγησαν στην αποκάλυψη ενός ακόμα σκανδάλου στην ομοσπονδία με τοποθέτηση κρυφών καμερών στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ όπως αποκάλυψε το πόρισμα εταιρείας που διενήργησε έλεγχο ασφαλείας στα γραφεία της ΕΠΟ και στα εταιρικά αυτοκίνητα.

Την απόφαση για τον έλεγχο πήρε η Ε.Ε. της ΕΠΟ στις αρχές του περασμένου μήνα έπειτα από εισήγηση του προέδρου της ΠΔΕ, Ι. Δρόσου, ο οποίος φέρεται να είπε: «Νιώθω ότι παρακολουθούμαι, νιώθω ότι δεν είμαι σε περιβάλλον με ασφάλεια και σας ζητώ να ψηφίσετε ομόφωνα να γίνει έλεγχος». Όντως η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και ανατέθηκε σε εταιρεία ο έλεγχος ασφάλειας.

Τόσο τα μέλη της ΠΔΕ/ΕΠΟ όσο και πρώην μέλη της ΚΕΔ είχαν διαπιστώσει ότι αυτά που λέγονται μαθαίνονται από τρίτους με ταχύτητα αστραπής και κάποια δημοσιοποιούνται γι’ αυτό κάποιοι ήταν καχύποπτοι και επιφυλακτικοί σε συζητήσεις εντός ΕΠΟ.

Όταν στην συνεδρίαση της Ε.Ε. στις 2/3 ο Δρόσος ζήτησε να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γ. Στράτος αφού το διάβασε είπε: «Πρόκειται για το EΠΟ-gate», για να σχολιάσει άλλος σύμβουλος απευθυνόμενος στον Στράτο: «Εσείς στη Σούπερ Λίγκα με τις μεγάλες ομάδες δεν έχετε αντιμετωπίσει τέτοια θέματα».

Βάσει του επίσημου πορίσματος, το οποίο η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με τις φωτογραφίες των ευρημάτων, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υποδομής μη λειτουργούσας εγκατάστασης παρακολούθησης στο γραφείο του προέδρου. Όπως τονίζει η εταιρία στο πόρισμα της «συνήθως σε τέτοιου είδους ραντάρ (σ.σ. ραντάρ συναγερμού που υπήρχε στο γραφείο του προέδρου) μπορούν να  τοποθετηθούν ασύρματες μικρό κάμερες και 3g μικρόφωνα. Κατά την γνώμη μας δεν είναι δυνατόν να υπάρχει στον χώρο ραντάρ, εκτός λειτουργίας και μάλιστα άδειο». Επίσης, ακριβώς πάνω στην ψευδοροφή του προεδρικού γραφείου, εντοπίστηκαν  τρεις οπές κατακόρυφα. «Θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μικρές κάμερες ή μικρόφωνα ακόμη και μικρό κασετόφωνο. Δεν εντοπίσαμε όμως, επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία όπως, γραμμές καλωδίων και σημάδια από τοποθέτηση», αναφέρεται στο πόρισμα.

Παρόμοια ραντάρ που ήταν εκτός λειτουργίας βρέθηκαν και στο γραφείο των αντιπροέδρων.
Ωστόσο μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η ύπαρξη δύο ραντάρ συναγερμού με ισάριθμες κρυφές κάμερες στο χώρο του προσωπικού και των  γραφείων της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Οι κρυφές κάμερες στα χώρο της ΚΕΔ ήταν σε λειτουργία. Το καταγραφικό δεν βρέθηκε και λέγεται ότι αυτοί που είχαν βάλει τις κάμερες μπορούσαν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις από τα κινητά ή τους υπολογιστές.

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ θα επιχειρήσει να μάθει με μια σειρά κινήσεων που θα γίνουν τα ίχνη που θα οδηγήσουν στο πού πήγαινε το υλικό από τις κλειστές κάμερες.

TAGS

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός!
H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός! Ημερομηνία άρθρου: 02 Μάη, 2017 00:12

Το Soccerplus δημιουργήθηκε το 2010. Υπήρξε πρωτοπόρο διότι εξ’ αρχής και κόντρα στην επικρατούσα λογική στο διαδίκτυο και γενικότερα στα Μέσα, που θεωρούσε οτιδήποτε εξωαγωνιστικό περιττό και δευτερεύον,...

Περισσότερα...
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 11:00

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτησή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναφορικά με το χρόνο διενέργειας εκλογών στην ελληνική ποδοσφαιρική...

Περισσότερα...
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ!
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ! Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 01:12

To κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ μπήκε στο… στόχαστρο του τερματοφύλακα του ΟΣΦΠ, Καπίνο, αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΣΦΠ. Ειδικότερα, μόλις τελείωσε ο αγώνας ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ...

Περισσότερα...
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ"
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 23:11

Ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΣΦΠ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ από τον τελικό κυπέλλου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Ζήσαμε απόψε το τελευταίο επεισόδιο της «εξυγίανσης»...

Περισσότερα...
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ"
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:10

Χειμαρρώδης ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, η οποία όμως έφερε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, εκφράζοντας τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Περισσότερα...
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:01

Για επίθεση ανθρώπων του Ολυμπιακού στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ κάνουν λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να του πάρουν το κινητό.

Περισσότερα...
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη"
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:43

Χαρούμενος με την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και απογοητευμένος με την ήττα από τους "ερυθρόλευκους" εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Περισσότερα...
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:13

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς η ήττα της από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ΟΑΚΑ με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης λόγω του "διπλού" της στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1.

Περισσότερα...
Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3