Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Nέα στοιχεία για την "αμαρτωλή" σχέση ΕΠΟ - Travel Plan

Ημερομηνία: 04 Απριλίου, 2017 10:37
Nέα στοιχεία για την "αμαρτωλή" σχέση ΕΠΟ - Travel Plan

Στοιχεία, που ήδη βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα, προκύπτουν από έκθεση της Deloitte για την υπόθεση ΕΠΟ – Travel Plan.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", τουλάχιστον τρεις συμβάσεις ανάμεσα στην Ομοσπονδία και στο ταξιδιωτικό γραφείο δεν έχουν καν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ.

Πρόκειται για δύο συμβάσεις χορηγίας που φτάνουν τα 2.250.000 ευρώ και μία τετραετή σύμβαση ταξιδιωτικών υπηρεσιών. Μάλιστα το σύνολο των τιμολογήσεων από το Travel Plan αποτιμάται στα 19.908.630 ευρώ. 

Η ελεγκτική εταιρία Deloitte ζήτησε από τον οικονομικό διευθυντή της ΕΠΟ τα πρακτικά έγκρισης για την υπογραφή των συμβάσεων και αυτός βεβαίωσε ότι εγκρίθηκε μόνο το αρχικό, ενώ τα άλλα τρία δεν εγκρίθηκαν ποτέ! 

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και η αρχική πρόταση του Travel Plan, η οποία χρονολογείται από το 2009, δεν βρέθηκε. Όπως ενημέρωσε ο διευθυντής Marketing της ΕΠΟ «όταν υπογράφονται συμβάσεις, τα έγγραφα αυτά πάνε αρχείο ή πετιούνται». 

Από την αλληλογραφία ΕΠΟ – Τravel Plan, φαίνεται ότι ουδέποτε έγινε διαγωνισμός την τελευταία επταετία για τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες της ΕΠΟ, καθώς εφευρέθηκε ο μανδύας του χορηγικού προγράμματος του Travel Plan, ενώ η ΕΠΟ διευκόλυνε ταμειακά το χορηγό της.

Συγκεκριμένα σε διάστημα έξι μηνών έδωσε στο Travel Plan πάνω από 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να ξεπεράσει βραχυπρόθεσμα προβλήματα ταμειακής δυσχέρειας. Η σχετική έγκριση δόθηκε από τον τότε ταμία της ΕΠΟ Χρήστο Καραβασίλη.

Την ίδια στιγμή που η ΕΠΟ διευκόλυνε ταμειακά το ταξιδιωτικό πρακτορείο, το Travel Plan έβαζε τόκο σε όσα τιμολόγια δεν εξοφλούσε εμπρόθεσμα η Ομοσπονδία. Στα 7 χρόνια συνεργασίας οι τόκοι που χρέωσε το Travel Plan στην ΕΠΟ αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, δηλαδή ακριβώς το ίδιο ποσό της ταμειακής διευκόλυνσης.

Περισσότερα στοιχεία που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την έκθεση της Deloitte μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Υπενθυμίζεται ότι μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στις αρχές Φεβρουαρίου η ΠΔΕ/ΕΠΟ, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Δημήτριου Αναστασόπουλου, ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για την υπόθεση «Travel Plan».

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΠΟ «στην 40σέλιδη αναφορά, η οποία συνοδεύεται από πλήθος εγγράφων που την τεκμηριώνουν, καθώς και από σχετική έκθεση ειδικού επί του θέματος ελέγχου που διενέργησε η εταιρία Deloitte, ζητείται η διερεύνηση πιθανής διάπραξης των αδικημάτων της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της κακουργηματικής απάτης για ζημία τουλάχιστον 3.373.481 ευρώ, την οποία υπέστη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την εκτέλεση της συγκεκριμένης σύμβασης.

Ειδικότερα, ζητείται να αξιολογηθούν ποινικά οι πληρωμές που επί έτη διενεργούσε η ΕΠΟ, μέσω των τότε διοικήσεων και διευθυντικών στελεχών της, προς την Travel Plan παρά το ότι η τελευταία είχε εκχωρήσει το σύνολο των απαιτήσεών της στην Εθνική Factor και είχε επανειλημμένα ενημερώσει γραπτά την ΕΠΟ για την εκχώρηση αυτή.

Ζητείται επίσης, η κλήση προς παροχή διευκρινήσεων προς όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα από τις προηγούμενες διοικήσεις και τις υπηρεσίες της ΕΠΟ, καθώς και τις εταιρείες Eurostar ΑΤΕΒΕ και Εθνική Factors ΑΕΠΕΑ».

 

 

TAGS

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός!
H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός! Ημερομηνία άρθρου: 02 Μάη, 2017 00:12

Το Soccerplus δημιουργήθηκε το 2010. Υπήρξε πρωτοπόρο διότι εξ’ αρχής και κόντρα στην επικρατούσα λογική στο διαδίκτυο και γενικότερα στα Μέσα, που θεωρούσε οτιδήποτε εξωαγωνιστικό περιττό και δευτερεύον,...

Περισσότερα...
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 11:00

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτησή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναφορικά με το χρόνο διενέργειας εκλογών στην ελληνική ποδοσφαιρική...

Περισσότερα...
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ!
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ! Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 01:12

To κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ μπήκε στο… στόχαστρο του τερματοφύλακα του ΟΣΦΠ, Καπίνο, αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΣΦΠ. Ειδικότερα, μόλις τελείωσε ο αγώνας ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ...

Περισσότερα...
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ"
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 23:11

Ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΣΦΠ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ από τον τελικό κυπέλλου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Ζήσαμε απόψε το τελευταίο επεισόδιο της «εξυγίανσης»...

Περισσότερα...
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ"
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:10

Χειμαρρώδης ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, η οποία όμως έφερε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, εκφράζοντας τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Περισσότερα...
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:01

Για επίθεση ανθρώπων του Ολυμπιακού στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ κάνουν λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να του πάρουν το κινητό.

Περισσότερα...
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη"
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:43

Χαρούμενος με την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και απογοητευμένος με την ήττα από τους "ερυθρόλευκους" εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Περισσότερα...
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:13

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς η ήττα της από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ΟΑΚΑ με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης λόγω του "διπλού" της στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1.

Περισσότερα...
Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3