Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Υπεύθυνη η αστυνομία και όχι οι ΠΑΕ για τις κάμερες στα αποδυτήρια!

Ημερομηνία: 24 Απριλίου, 2017 16:42
Υπεύθυνη η αστυνομία και όχι οι ΠΑΕ για τις κάμερες στα αποδυτήρια! SoccerPlus.gr - Θέμα

Ρεπορτάζ: Β. Ποντικός

Το τμήμα αθλητικής βίας της αστυνομίας απάντησε αρνητικά στο αίτημα του αθλητικού εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, όπως αποσταλεί το υλικό των καμερών από τα αποδυτήρια, στον ημιτελικό κυπέλλου ΟΣΦΠ - ΑΕΚ, στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τα συμβάντα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ζητήθηκε από την αστυνομία το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στ’ αποδυτήρια.

Η απάντηση του αστυνομικού τμήματος Πειραιά ήταν ότι δεν εποπτεύει τις κάμερες στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε ότι το καταγραφικό έχει μνήμη διάρκειας 24 ωρών και επομένως το υλικό σβήστηκε και λόγω των ημερών του Πάσχα.

Ωστόσο σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015 από τουν υουργού οικονομικών και εσωτερικών καθώς και από τον υφυπουργό Αθλητσιμού και αφορά στη λειτουργία του κλειστού κυκλώματος καμερών στα γήπεδα, η αστυνομία και όχι οι ΠΑΕ είναι υπεύθυνη για το υλικό από τις κάμερες που βρίσκονται στους διαδρόμους των αποδυτηρίων,

Στο άρθρο 2 της υπουργικής απόφαση που φέρει τον τίτλο «εποπτευόμενοι χώροι» αναφέρεται ότι «οι χώροι που εποπτεύονται είναι: ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες, οι διάδρομοι των αποδυτηρίων, ο αμέσως εξωτερικά περιβάλλων χώρος, οι βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως βοηθητικά γήπεδα, χώροι αναψυχής κ.ά.), οι εγγύς της αθλητικής εγκατάστασης χώροι προσέγγισης των θεατών προς την αθλητική εγκατάσταση και οι χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων».

Στο άρθρο 4 και άρθρο 5 της ίδιας υπουργικής απόφασης αναφέρεται ότι «δυνατότητα πρόσβασης στο οίκημα του κέντρου ελέγχου έχουν μόνο οι χειριστές της Ελληνικής Αστυνομίας και τα εξουσιοδοτημένα από αυτή άτομα μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος ασφαλείας αγώνων και ότι «ο επικεφαλής Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων τάξης και ασφάλειας στην αθλητική εγκατάσταση  μεριμνά και ελέγχει για την τήρηση όλων των ανωτέρω.

Στο άρθρο 6 με τίτλο λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος αναφέρεται ότι « χρήση, και η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου επεξεργασίας, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997.

Στο άρθρο 7 προβλέπεται ότι «τα δεδομένα, τα οποία έχουν καταγραφεί, αποθηκευτεί, και αναπαραχθεί με οποιοδήποτε τρόπο, τηρούνται και φυλάσσονται από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση, σε ειδικά προς τούτο διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο. Στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ενδείξεις βίας και αξιόποινων πράξεων, τα αποθηκευμένα δεδομένα διαβιβάζονται από το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα στο οικείο πειθαρχικό όργανο και, με τη σχετική δικογραφία, ως προανακριτικό υλικό, στην αρμόδια Εισαγγελική ή Ανακριτική Αρχή, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και ειδικότερα την παράγραφο 9 του άρθρου 2 του Ν. 4326/2015.

Επομένως, με βάση το νόμο θα έπρεπε ήδη η αστυνομία Πειραιά να έχει διαβιβάσει το υλικό από τις κάμερες στην ΕΠΟ και στις εισαγγελικές αρχές...

TAGS

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός!
H επιθυμία έγινε πραγματικότητα, το νέο SoccerPlus είναι γεγονός! Ημερομηνία άρθρου: 01 Μάη, 2017 23:12

Το Soccerplus δημιουργήθηκε το 2010. Υπήρξε πρωτοπόρο διότι εξ’ αρχής και κόντρα στην επικρατούσα λογική στο διαδίκτυο και γενικότερα στα Μέσα, που θεωρούσε οτιδήποτε εξωαγωνιστικό περιττό και δευτερεύον,...

Περισσότερα...
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ
Νέα ερώτηση στη Βουλή για το χρόνο τέλεσης εκλογών στην ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 10:00

Η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή κατέθεσε ερώτησή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού αναφορικά με το χρόνο διενέργειας εκλογών στην ελληνική ποδοσφαιρική...

Περισσότερα...
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ!
Ο Καπίνο πήγε να πάρει το κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ! Ημερομηνία άρθρου: 27 Απριλίου, 2017 00:12

To κινητό του παρατηρητή της ΔΕΑΒ μπήκε στο… στόχαστρο του τερματοφύλακα του ΟΣΦΠ, Καπίνο, αμέσως μετά το τέλος του ημιτελικού κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΣΦΠ. Ειδικότερα, μόλις τελείωσε ο αγώνας ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ...

Περισσότερα...
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ"
"Ζήσαμε την εξυγίανση της παράνομης διοίκησης της ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 22:11

Ανακοίνωση κατά πάντων εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΣΦΠ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ από τον τελικό κυπέλλου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Ζήσαμε απόψε το τελευταίο επεισόδιο της «εξυγίανσης»...

Περισσότερα...
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ"
"Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε 80-20, να παραιτηθεί όλη η ΕΠΟ" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:10

Χειμαρρώδης ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 1-0, η οποία όμως έφερε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, εκφράζοντας τα παράπονά του για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Περισσότερα...
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ
Επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ καταγγέλλει η ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 21:01

Για επίθεση ανθρώπων του Ολυμπιακού στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο ΟΑΚΑ κάνουν λόγο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, σημειώνοντας ότι προσπάθησαν να του πάρουν το κινητό.

Περισσότερα...
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη"
"Η ουσία μετράει, αλλά σε τέτοια ματς ζητούμενο είναι η νίκη" Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 20:43

Χαρούμενος με την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και απογοητευμένος με την ήττα από τους "ερυθρόλευκους" εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Περισσότερα...
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Εσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, πέρασε η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ημερομηνία άρθρου: 26 Απριλίου, 2017 20:13

Την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς η ήττα της από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο ΟΑΚΑ με 1-0 δεν ήταν αρκετή για να την αφήσει εκτός διοργάνωσης λόγω του "διπλού" της στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1.

Περισσότερα...
Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3